Stimată Doamnă, Stimate Domn,

Vă transmitem spre informarea a: inspectoratelor școlare, case ale corpului didactic, unităților de învățământ, elevilor și cadrelor didactice

Casa Corpului Didactic Alba în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Alba organizează CONCURSUL ,,Laudă semințelor, celor de față și-n veci tuturor!”, ediția a XVI-a, 2020-2021. Informații pe site-ul vechi al CCD Alba, la domeniul SIMPOZIOANE-PROIECTE:

http://www.ccdab.ro/Site%20vechi/ccdab/actiuni%20in%20derulare/actiuni%20in%20derulare.html

Concursul este un proiect educativ interdisciplinar ce antrenează elevii și cadrele didactice în activități complexe de cercetare,creație literar-artistică și traduceri concretizate prin lucrări la următoarele secțiuni:

A. Eseuri, critică și istorie literară pe tema operei și vieții lui Lucian Blaga (elevi și cadre didactice);
B.  Creație literară – Poezie (elevi și cadre didactice);
C. Traduceri (în limbile bulgară, engleză, franceză, germană, maghiară, sârbă și ucraineană)  a unor fragmente din opera lui Lucian Blaga (elevi și cadre didactice);
D.  Artă plastică (elevi și cadre didactice);
E.  Informare-documentare (numai pentru elevi).

La concurs poate participa orice elev sau cadru didactic care se înscrie în termenul stabilit și respectă regulamentul de organizare și desfășurare al concursului. Informații sunt pe site-ul CCD Alba.

Atașăm regulamentul concursului și fișa de înscriere.

Ministerul Educaţiei și Cercetării, prin Agenţia de Credite şi Burse de Studii (www.roburse.ro), anunţă lansarea concursurilor naţionale pentru acordarea burselor de studii sau cercetare în străinătate, oferite de alte state în baza documentelor de colaborare bilaterală sau în mod unilateral, pentru anul universitar 2021/2022.

Bursele sunt oferite elevilor, studenților, cadrelor didactice și cercetătorilor pentru a urma:

  • studii universitare de licenţă / de masterat / de doctorat;
  • stagii de cercetare / specializare (cu durata de 3 – 10 luni);
  • cursuri de vară.

Persoanele care doresc să obţină o bursă de studii în străinătate oferită de Ministerul Educaţiei și Cercetării, prin Agenția de Credite și Burse de Studii, trebuie să participe la concursurile naţionale pentru acordarea burselor de studii în străinătate.

Informații privind ofertele pentru anul universitar 2021/2022 (condiții de eligibilitate, termene limită de transmitere a dosarelor, numărul și tipul burselor oferite etc.) se găsesc în Comunicatele de presă afișate pe site-ul www.roburse.ro, la secțiunea Burse / Acord bilateral.

Pentru informaţii, datele noastre de contact sunt:

Sitewww.roburse.ro 
Adresa: Str. Caransebeş nr. 1, etaj 7, sector 1, Bucureşti (sediul A.C.B.S.)
Telefon:  021/310.19.05
Fax: 021/310.22.17
E-mailAceastă adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Cu stimă,
Echipa A.C.B.S.

Stimate Doamne Directoare/ Stimați Domni Directori,

Vă aducem la cunoștință propunerea Casei Corpului Didactic Alba, care organizează, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Alba SIMPOZIONUL "Educaţie pentru dezvoltare durabilă a României - în context european”, ediția a XII-a, 2020-2021. Simpozionul este un proiect educativ interdisciplinar ce antrenează elevii și cadrele didactice în activități complexe de cercetare privind realizarea dezvoltării durabile a României.

Informațiile necesare pentru participare sunt atașate prezentului mesaj (invitația de participare la concurs împreună cu regulamentul  și fișa de însciere).

Director,
Prof. Monica Liliana Chiș

Joi, 10 decembrie 2020, va avea loc a III-a ediție a Summit-ului European al Educației cu tema „Transformarea educației digitale - consolidarea rezilienței în Spațiul european al educației”.

Al treilea Summit European al Educației se va desfășura în format on-line și oferă oportunitatea tuturor părților interesate (inclusiv cercetătorilor, furnizorilor de formare profesională, ONG-urilor, reprezentanților comunităților locale și inovatorilor care fac parte din ecosistemul european al educației digitale), de a participa la dezbaterea următoarelor teme de interes:

  • transformarea digitală a sistemelor educaționale europene;
  • schimbul de experiențe și cele mai bune practici în atenuarea efectelor COVID-19 asupra sistemelor de educație și formare;
  • crearea Spațiului European al Educației până în 2025 și punerea în aplicare a noului Plan de acțiune în domeniul educației digitale.

 Agenda evenimentului, precum și informații legate de conectare (video-streaming) sunt disponibile ► aici.

Program de lucru

Luni - Joi: 8.00 - 16.30 / Vineri: 8.00 - 14.00
Program de audiențe Director: săptămânal în fiecare zi de marți și joi între orele 12.00 - 14.00 (cu programare prealabilă prin email: contact@ccdsm.ro)

Adresă/ Telefon

Casa Corpului Didactic "Dariu Pop" Satu Mare
440010 Satu Mare
Str. "1 Decembrie 1918", Nr. 6
Județul Satu Mare
Telefon: 0361 801 065 / Fax: 0361 801 064
Email: contact@ccdsm.ro, ccdsatumare@yahoo.com